Történetünk

A Pécsi Sörfőzde Magyarország legrégebb óta működő sörgyára. 1848-ban vásárolta meg a Hirschfeld család Pécs városától az akkori nevén „ispotályos” sörfőző házat. Hirschfeld Lipót vezetésével a gyár – együtt haladva az európai sörkészítés fejlődésével  -  a XIX. század végére  város és az akkori régió fontos, meghatározó sörfőzdéjévé fejlesztette.

pic_01
 

A Mecsek déli lankái alatt való elhelyezkedése a sörfőzdének nagyon fontos tényező, mert a sör főzéséhez szükséges jó minőségű vizet már a XIX. század közepe óta a „hegy ajándékaként” saját karsztvizes kútjainkból nyerjük!

Fontos dátum cégünk életében az 1907-es év, ekkor került iparkamarai védjegyezésre a Szalon Sör, mely napjainkra már egy kedvelt márkacsaládot jelent.

A Pécsi Sörfőzde jogelődjének, a Pannónia Sörgyárnak a privatizációjára 1993-ben került sor, 1993-ban az Ottakringer-Wenckheim Társaság vette meg a gyárat, és 2017-ben adta el a MAVA Befektetési Kft.-nek és Bankonzult Kft.-nek.

Az 1993-es privatizáció óta többmilliárd forint értékben számos fejlesztést és beruházást hajtottunk végre, s mindezt annak szolgálatában, hogy tradicionális értékeink megtartása és továbbvitele mellett söreink megfeleljenek a mai, XXI. századi követelményeknek.

E rövid történeti visszatekintésünk mutatja azt, hogy a Pécsi Sörfőzdében rendelkezésre álló közel 170 éves sörfőzési tapasztalatunk és jól felkészült szakembereink és a sörkultúra fejlődése terén végzett munkálkodásunk megfelelő alapot biztosítanak ahhoz, hogy kiváló márkatermékeket készítsünk a hazai sörkedvelők számára.

  • Radler
  • Szalon
  • Pécsisör
  • Sör az sör